crypto

Над 50% от инвестиционните мениджъри обмислят крипто инвестиции

Nomura Holdings, най-голямата брокерска компания в Япония, заедно с подразделението си за дигитални активи Laser Digital, обяви резултатите от проучване, според което над половината от анкетираните инвестиционни мениджъри планират да инвестират в криптоактиви през следващите три години.

Проучването, проведено през април с над 500 инвестиционни мениджъри в Япония, разкри, че 54% от участниците обмислят да инвестират в криптовалути през следващите три години, за да стабилизират портфейлите си. Те се стремят да постигнат това чрез диверсифициране на инвестициите си и хеджиране срещу инфлацията.

Приблизително 25% от анкетираните изразяват положителна нагласа към криптовалутите, особено към Биткойн и Етериум, а 60% разглеждат криптоактивите като ценна възможност за диверсификация.

Това проучване следва одобрението на предложение от страна на японския кабинет за включване на криптовалутите в списъка на активите, които местните инвестиционни дружества с ограничена отговорност могат да придобиват или притежават. Според отделно изявление на Nomura от понеделник преразглеждането на Закона за командитните дружества се очаква по-късно тази година.

Проучването също така показва, че за тези, които понастоящем инвестират в криптоактиви или обмислят да инвестират в тях, основните мотиви за бъдещи инвестиции включват разработването на различни финансови продукти, като например борсово търгувани фондове, инвестиционни тръстове, стейкинг, заеми и други свързани продукти.

 

Източник: Cryptodnes.bg