Денков: Нашият регион може да се конкурира със западните държави

     “Преди време започнахме процес, свързан с промяната на начина, по който да гледаме на нашия регион на Балканския полуостров, да гледаме на него като на един световен регион, който да може да се конкурира със западните страни, да се съревновава с Китай, със САЩ. Нещо, което някои щяха да сметнат за шега преди 10 години, но вече е постижима цел.
Това е нещото, което трябва да направим, да покажем, че се развиваме заедно, защото Европа е силна, когато всички нейни региони са силни”. Това заяви в приветствената си реч министър-председателят Денков на провеждащия се днес информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации на Европейският съвет по иновации, в сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа (МИР).

   “Да, постигнахме голям напредък, но ако не надградим стореното дотук, няма да бъдем успешни. Това се иска от нас през следващите години – да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, да бъдем в много по-голяма степен отворени за сътрудничество с тези, които са около нас в Европа. Тогава ще бъдем успешни във всяко наше начинание”, завърши речта си премиерът.
Според Денков България е извървяла дълъг път по отношение на манталитета и възгледите си, благодарение на усилията на много хора и на подкрепата на ЕК в тази посока. За разлика от преди години, сега голяма част от децата знаят значението на думата „предприемачество“.

*Източник: БТА